BLOG

Aktivni tabor na Vrtu okusov

19/07/2024

Mateja Reš nas je sprejela na aktivni tabor na svoj Vrt okusov, kjer smo tri dni pomagali pri vrtnih opravilih, kuhali, skrbeli za rastline, živali in se sladkali z domačimi dobrotami.

Pred odhodom smo se osvežili v Blejskem jezeru, si ogledali etnografsko zbirko turistične kmetije Dornk, spoznavali kako so včasih kuhali v črni kuhinji in si skuhali kosilo v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled.

Prispeli smo v popoldanskem času in se kar hitro začeli spoznavati z delom na vrtu.

Hitro smo se počutili zelo prijetno in domače. Razpakirali smo svoje stvari in se udobno namestili. Najbolj pogumni so si postlali kar pod zvezdami, a bolj kot se je bližala noč, bolj smo bili stisnjeni skupaj, na in pod kozolcem.

Nekateri sveže spočiti, drugi malo manj, smo se prebudili v sončno jutro na Vrtu okusov. Pripravili smo si zajtrk s sveže pobranimi jajčki. Sledila so dopoldanska dela na vrtu.

Da smo si nabrali novih moči, smo si pripravili okrepčilno malico in stisnili sok iz korenja in jabolk. 🥕🍎

Med najhujšo vročino smo se ohladili kar v ribniku z zlatimi ribicami, senco in prijeten hlad pa smo našli v bližnji jami imenovani Poglejska cerkev. Izvedeli smo, da so v jami, ki jo je izdolbel Triglavski ledenik, arheologi našli orodje iz starejše kamene dobe, ki naj bi bilo najstarejša najdba bivanja človeka na tem koncu Slovenije. Ob izkopavanju so našli tudi bronast kovanec in bronast prstan iz kasnejšega časa naseljevanja starih Slovanov.

Čakalo nas je še nekaj opravil, zvečer pa smo zakurili v kurišču in si spekli hrenovke v testu. Utrujeni in pod vtisom vseh novih doživetij smo se umirili z branjem zgodb za lahko noč in sladko zaspali.

Zadnje jutro smo si na Vrtu okusov posladkali s palačinkami z božansko domačo marmelado. Pomagali smo pri jutranjih opravilih na vrtu in pri pripravi kosila za skupino turistov.

Še enkrat smo se sprehodili do Poglejske cerkve in občudovali prečudovit razgled na okolico ter strnili svoje vtise o preteklih dneh. Doživeli smo nepozabnih nekaj dni in hvaležni smo za to izkušnjo.

Mateja Reš in Vrt okusov hvala!

Accessibility Toolbar

Share This