BLOG

»Bi rad znal organizirati event«?

07/02/2022

Vsak torek, od 17.00 do 20.00, ure so se mladi in mentorici Ana Pirih in Urška Ambrožič Potočnik dobili v virtualni učilnici na zoomu in vzpostavili podjetniški event laboratorij. Učili so se uspešne in samostojne organizacije dogodka, priprave programa (kljub omejenemu budgetu), kako izvrstno izpeljati marketing, samozavestno voditi program, kako prilagoditi program trenutnim razmeram epidemije in kako dogodek uporabiti za promocijo lastne blagovne znamke. Pridružila sta se jim tudi gostji. Marija Skočir, kustosinja in vodja Galerije Jakopič in Galerije Vžigalica v Ljubljani, je mlade s svojimi bogatimi izkušnjami priprave in organizacije razstav skozi živahen program usmerila na pot samostojnega, a še vedno timskega raziskovanja. Dijana Novak iz Hrvaške, ki je medijska oblikovalka in se med drugim ukvarja z art terapijo, pa je z njimi naredila njen poseben team building, da se je skupina še bolj povezala.

Namen delavnic je bil postavitev razstave po Radovljici. Odločili so se za razstavo izdelkov v tehniki modernega mozaika, petletno delo otrok in mladih na Kamrinih delavnicah, od Ljubnega do Bohinja. Razstava Mozaična pot Radovljica naj bi lokalno skupnost tudi simbolično in umetniško povezala. Od 2. februarja do 15. aprila je potekala po Radovljici, izdelki so bili razstavljeni v izložbah trgovin, notranjosti lokalov in knjižnici. Logotip in zemljevid poti je sama zrisala ena od udeleženk.

2. aprila je bila online otvoritev razstave, predvajali smo jo preko zooma in v živo preko facebook profila. Zbralo se je 50 obiskovalcev, mladi so jim predstavili svoje delo, sledilo je nekaj nagradnih vprašanj. V februarju in marcu je ob torkih potekal tudi online spremljevalni program, od prikaza izdelovanja mozaične mizice, predavanja o velikanih mozaika, ter lova na mozaične ploščice, ki je bil namenjen posameznikom in družinam. Za promocijo in nagrade smo imeli nakupovalne vrečke iz blaga in bloke z logotipom projekta.

Accessibility Toolbar

Share This