BLOG

Mladinski dnevni center KamRa v Salone degli Incanti.

06/04/2023

Z mladimi, ki ustvarjajo na delavnicah Bee the project, smo šli po navdih za snovanje trajne ulične razstave v Trst. Obiskali smo razstavo anonimnega britanskega umetnika grafitov, znanega po svoji antiavtoritarni umetnosti, ki jo pogosto izvaja na javnih mestih. Čudovito preživeta nedelja na razstavi poimenovani “La Grande mostra di Banksy – THE GREAT COMMUNICATOR – BANSKY Unauthorized exhibition”.

BEE the Project

je dolgotrajni projekt temelječ na različnih delavnicah ozaveščanja o pomenu čebel skozi umetnost mozaika. Prvi del poteka od marca do junija. Vsak petek se ob različnih aktivnosti uči o pomenu čebel ter drugih vidikih povezanosti z naravo in trajnostnim razvojem. Petki so obarvani sproščeno, družabno, kulinarično, ustvarjalno in izobraževalno. Ob vsem tem pridobivajo tudi številne organizacijske, komunikacijske, marketinške in kreativne veščine.

Mladi bodo umetnost modernega mozaika uporabili za ozaveščanje o pomenu čebel za ljudi in naravo. Povezali se bodo s slovenskimi in mednarodnimi umetniki ter ustvarili stalno razstavo na prostem, s katero bodo trajno opozarjali na njihov pomen.

Accessibility Toolbar

Share This