BLOG

Poletje v KamRi

31/08/2021

V Mladinskem dnevnem centru KamRa smo poletje preživeli aktivno, pustolovsko, ustvarjalno, družabno in zabavno.

V vroče poletne dni smo vstopili s senčnim gledališčem. Otroci so izdelali senčne lutke in se vživeli v igro senc. Ohladili smo se v bazenu in teden zaključili z izletom na Bled.

Sledilo je 14 dnevno aktivno počitniško druženje, ki je potekalo vsak dan med 9 in 16 uro. Interes za program je bil velik, vsak dan je z nami preživelo več kot 30 otrok, pridružilo pa se nam je tudi kar nekaj novih udeležencev. Da je bilo zadoščeno vsem interesom, tako bolj športnim, kot bolj umetniškim otrokom, smo tedna tematsko obarvali. V okviru športno pustolovskega tedna smo se vsak dan podali novi dogodivščini naproti.

Teden smo začeli s softballom in spoznavnimi igrami, nadaljevali s pohodom skozi Galerije, obiskali grad Kamen in raziskovali skrite kotičke ob Savi, gradili rečne bazenčke, ladje, tekmovali in se zabavali. Teden smo zaključili s Šobec igrami brez meja.

Naš drugi počitniški teden je bil bolj kulturno in umetniško obarvan. Obiskali smo Mestni in Čebelarski muzej, izdelali glinene hiške, se odpeljali z »gozdnim avtobusom« in ustvarjali čarobna gozdna bitja ter pisali gozdne zgodbe. Ustvarjali smo rečne mandale in toteme, se razgibali ob joga pravljici, pogreli s soncem lepih misli in ohladili na Šobcu. Vsak dan je bilo poskrbljeno tudi za kosilo.

Naša druženja smo v juliju nadaljevali ob delavnici izdelave domačega sladoleda, na kolesarskem izletu in ob rojstnodnevnih zabavah naših udeležencev v KamRi.

Kot vsako leto smo tudi letos organizirali delavnico modernega mozaika pod vodstvom Urške Ambrožič Potočnik v Radovljici in v Bohinju. Tokrat so otroci pod temo Jaz, žival razmišljali o sebi in svojih lastnostih ter upodobili svoje občutke v mozaični sliki.

Vsako leto organiziramo tudi delavnice v Kamni Gorici, kjer so tokrat otroci pod vodstvom akademske slikarke Lučke Šparovec slikali pod vaško lipo.

V nov aktiven teden smo skočili v avgustu z društvom Več. Otroci so skupaj z mladimi prostovoljci iz društva Več preživeli teden ob športnih in družabnih igrah, pohodih, lovom na zaklad in kopanjem na bazenu.

Druženja v avgustu smo nadaljevali s slikanjem na kamenje ob Savi, obiskom Vrta okusov Mateje Reš in delavnico Acrobalance.

Počitniške dni smo izkoristili za pestra in raznovrstna druženja. Stkala so se nova prijateljstva, razširila poznanstva, naučili smo se marsikaj novega in se imeli super. V novo šolsko leto vstopamo z novimi izkušnjami, novo energijo in zagonom, naša druženja pa bomo nadaljevali ob obšolskih dejavnostih in delavnicah po pouku. Skozi vse leto smo otrokom in mladostnikom na voljo tudi za učno pomoč in brezplačne inštrukcije.

Accessibility Toolbar

Share This