BLOG

Spletna KamRa – delo na daljavo

28/12/2020

Mladinski dnevni center KamRa je zaživel v vsej svoji internetni razsežnosti in privabil tudi nove otroke in mladostnike, ki jim je udeležba od doma lažja, programi pa tako bolj dostopni. Še vedno
sledimo našim ciljem in viziji, otroke in mlade spodbujati k aktivnemu življenjskemu slogu, pridobivanju dodatnih znanj in izkušenj ter razvijanju potencialov. V spletnih učilnicah so preko aplikacije zoom potekali jezikovni tečaji nemščine in angleščine za otroke in mladostnike ter začetni in nadaljevalni tečaj nemščine za mlade do 29 let.
Izvajali smo tudi bralni krožek, ustvarjalne delavnice in zabavna druženja, ki so potekala v spletni KamRi – preko zooma.

Pomembno v času dela na daljavo je poudarjati tudi zavedanje, da šolanje od doma niso počitnice, zato v Kamri otroke in mladostnike spodbujamo k rednemu izpolnjevanju obveznosti za šolo in jim pomagamo z individualno učno pomočjo preko različnih video aplikacij. Za nasvete in pomoč v stiski smo dosegljivi po elektronski pošti, messengerju in telefonski številki 040 823 003.
Na KamRinem facebooku smo oblikovali zasebno skupino »kamrinih organizatorjev«, mladih do 29 let, ki jih veseli organizacija dogodkov in si želijo pridobiti znanja in izkušnje na tem področju. Skupina devetih mladih je pod vodstvom Urške Ambrožič Potočnik uspešno sodelovala, ustvarjala in se vsak torek od 17.00 do 20.00 kreativno družila v zoom učilnici. Pripravljali so projekt Mozaična pot Radovljica, v okviru katerega so organizirali razstavo mozaičnih izdelkov in izdelali zemljevid mozaične poti na katerem so bile predstavljene lokacije razstavljenih izdelkov.

Ker se nam v tem času zdi pomembno, da se znamo tudi sprostiti, odklopiti od stresnih situacij in razmigati telo, organiziramo vadbo joge za otroke in mlade, ki vsak teden migajo preko zooma.

Accessibility Toolbar

Share This